Ändrade planer vi skulle gå till till Baliceaux och Bottawia. Men vi möttes av höga vågor och kraftig blåst. Så beslutar att segla till Bequia direkt. Bra segling Emma gör 7 knop. När vi kommer in är det lite båtar och vi kan lägga oss utanför Jack`s Bar, som blivet favoritplats. Nära till stranden så Janne kan springa och bra att simma. Efter det är några dagar innan påsk bestämmer vi oss att stanna kvar över påsken. På kvällen blir det middag med Lasse på Sandvita och några andra båtar uppe på Peppes.

Under våra dagar på Bequia passar vi på att inventera och lacka relingen.

Efter några dagar på Bequia lämnade vi för att återigen försöka segla till Baliceaux och Bottawia. Så på fjärde försöket lyckades vi komma över trots starka strömmar. Blir en stökig resa vi dras med av strömmarna mot land. När vi kommer fram ligger det ytterligare en båt. Vi hoppar i och upptäcker att under vattnet är det inte mycket att se. Det rullar dessutom bra så vi beslutar att efter lunch segla vidare till Mustique.

Härliga dagar

Fick härliga tre dagar på ön Mustique. Här ligger man på boj och betalar för 3 dagar oavsett om du bara stannar 2 dagar. Smart drag. Vattnet är klart och det kom en mantra under Emma när lagt till.

Detta är en privat ö och eftersom 95% av personer som äger hus var på ön fick vi inte röra oss fritt. Men det gjorde inget till baren och stranden fick vi gå. Vi åt middag på Basils Bar och lite dans blev det oxå.

Slutet gott

Kaptenen på charterbåten bredvid oss skulle på natten åka hem i sin jolle och får fel på motorn. Han får efter en stund igång den men har då drivit långt ut. Sen får han slut på bensinen och försöker då simma in med jollen. Men lyckas inte. Han driver 7 distans ut och blir som tur var räddad av en katamaran som plockade upp honom. Familjen på båten var otroligt lyckliga när han ringde. Tänk va snabbt det kan hända. Men slutet gott.

Canouan igen

På vägen ner till Canouan stannade vi för lunch och snorkling på Savan Island. Janne fångade en langust. Eftersom vi gillade dykningen på Canouan så vi blev här några dagar.

Det var kul och intressant att få möta och prata med en legend Chris Doyle när vi fikade i Charleston/ Canouan. Fick bra info till överfarten till Trinidad

Lite arbete på Emma
En drink i baren
Passa på att träna
Möte Chris Doyle
Translate »