Får en bra segling till St Lucia lite höga vågor men Emma klarar det galant. Janne fångar en Barracuda på ca 18 kilo. Så vi går in i Rodney Bay, får inte jätte bra fäste med ankaret men eftersom det nästan är vindstilla beslutar vi att åka in och inklarera. Efter många papper som ska fyllas i tar vi en fika med bakelse, härligt så gott. Dagen därpå inser vi att ett relä till watermakern har gått sönder. Efter att vi ankrat om ger vi oss in till stan. Har otrolig tur vi hittar en affär Johnsons Hardware som har ett relä kvar. Ibland har man tur. På väg ut till Emma möter vi båten Yolo som berättar att även båten Trivento är på väg. Vi bestämmer att vi ska ses över en middag morgonen därpå.

Vi besökte Pigeon Island National Park igår. Kvällen avslutar vi med ett gäng svenska båtar som ligger här i Rodney Bay, Trivento, Tindra, Yolo, Exilir och Victoria. Mycket trevligt.

Innan vi lämnar dagen efter passar vi på att tanka och fylla vatten. När vi lämnar ligger rengmolnen över oss.

Postar brev till Sverige
På väg till toppen på Pigeon Island
Kanon på Pigeon Island
Middag med svensk gänget
Napp på väg till St Lucia

 

Marigot Bay

Efter 7 månader på båten var det härligt att få njuta av lite annat ”lyxliv”. Vi stannade i Marigot Bay och eftersom vi låg vid marinans/hotellets boj hade vi fri tillgång till pool och gym. Kostade 300 kr/dagmen det var det värt. Vi började varje morgon med ett pass på gymmet och hängde vid polen på dagarna.

Eftersom vi skulle byta land var vi tvungna att ta antigen test (var halva priset på eftersom vi låg på rätt boj) och utklarera, då vi ska in igen i St Vincent o Grenadines.

Nattstop

Vi hade haft vänner som hade haft en tråkig incident vid The Pitons så väljer att bara segla förbi. Eftersom vi inte har fått våra provsvar beslutar vi att ta ett nattstop på St Vincent/Cumberland. Kommer in precis när det mörknar men vi får hjälp att förtöja. Här ligger man med aktern mot land. Så på morognen får Helena simma in och ta loss tampen. Hundarna skäller och springer omkring lite obehagligt man vet ju inte om dom är snälla eller …

Våra provsvar visar negativt. Får en härlig segling 8 knop (bra jobbat för en gammal dam som Emma) ner till Bequia. På väg ner strular inrullningen av storseglet men Janne fixar det som vanligt. Vi fick nöjet att se val och delfiner.

Marigot Bay vackert
Svalkande i poolbaren
Marigot Bay
Lunch vid poolen
Janne vid poolen Marigot Bay
Margot Bay pool
Marigot Bay
Translate »