Vi kommer fram till Cádiz på eftermiddagen. Qvarnström tog en promenad till stan för att kolla in var tågstation låg. Janne gick för att betala. Det skulle kosta 47 euro per natt. Vi tyckte det var dyrt och märkligt det var ju lågsäsong. Men det var bara gilla läget. Sen på kvällen blev det avskedsmiddag för Qvarnström som skulle ta tåget till Sevilla nästa dag för att flyga hem. Vi skickade med honom en lång lista med saker som han skulle ta med när han kommer i januari.

Vi gick upp kl 04.30 och fixade frukost till Qvarnström som sen åkte hem. Sov några timmar sen på med regnkläder för att turista och handla. Hamnen låg ca 20-25 min till fots. När vi kommer fram till saluhallen Mercado central är den stängd men runt omkring finns det stort utbud av olika sorters spanska mat. Janne blir lycklig. Det första vi provar är pintxos sen friterat och tapas förstås ojoj blev mer än nog. Mätta och nöjda mot mataffären mindre kul. När vi skulle betala hamnavgiften hade vi fått fel pris (var högsäsong) vi betala 23 euro.

Vi skulle lämnat hamn kl 05 på morgonen men när vi vakna blåste det kuling. Vi bestämde att vi skulle starta senare. Janne ringde till hamnkontoret i Rabat och dom Ok att vi kunde komma in tisdag kväll runt 18-19. Vi tar en promenad till stan för att handla bröd som vi glömt. Tyvärr var inte restaurangerna öppna Janne ville så gärna ha pintxos. Men istället var det andra butiker som kött och frukt som var öppna. Så det blev frukt och bröd. Sen lämnar vi kl 13 för att segla ner till Rabat Marocko.

Translate »