Efter att vi besökt Petit Tobac gjorde vi en övernattning på Mayreau för att sedan gå till Canouan och ankra vid South Glossy Bay. Vid marinan som ligger innanför ligger super stora yacht den ena värre en den andra (vi skulle betala ca 1000 kr natten). Dom vill nog inte ha oss små båtar där inne. Men marinan hade en bra affär så vi kunde handla, även tvätta om man ville det. Även en mysig bar som ligger vid stranden. Tydligen så ska det finnas en bra restaurang.

Vi fick bra väder för att ankra vid den fina stranden och vattnet var kristallklart. Promenerade till stan tog 40 min och vi fick tag i mer frukt. Provade på frukten souersoap den va god. Helena fyllde år så vi tog några drinkar på Soho Beach, jätte mysig resort. Sen vandrade vi hem och gick till strand baren i marinan verkligen ett mysigt ställe och sitta och titta ut över havet. På kvällen blev det middag på båten.

Fick även två dagar med regn (tro det eller ej) och då vred vinden sig så vi flyttade in till Charlestown Bay. Blev  mycket dyningar. Dåligt väder passar Janne på att baka bullar.

Vandrar 

En dag skulle vi vandra runt på norra sidan men det gick inte, var vakter och privat område. Vi började fatta var alla som kom med privatplanen bodde. Samma var det på sydöstra sidan det var vakter för att komma in på den delen. Mellan dessa två områden bodde lokalbefolkningen, som var mycket hjälpsamma och trevliga. Kändes konstigt och tråkigt med uppdelningen av ön.

Innan vi lämnar dyker vi runt hörnan vid Rameau Bay var riktigt bra. Så nu när lunchen är intagen drar vi upp ankaret och sätter segel mot nästa ö.

Härlig ö missade den inte om du seglar förbi.

 

Janne vid baren South Glossy Bay
South Glossy Bay
Helena vid baren South Glossy Bay
Emma vid South Glossy Bay
Helena Soho Beach
utsikt vid baren South Glossy Bay
Fanns bra med frukt
Dykning Rameau Bay
Utsikt över Charlestown Bay
Translate »