Nu har vi kommit in till Clifton på Union Island och seglingen gick smidigt. När vi kom in var det bara ta en boj fick en fantastisk utsikt över kitesurfarnas område. Vi fick betala för en agent trots att alla papper var klara. Men, men har regeringen bestämt så är det bara gilla läget.

Clifton är en mysig liten stad. Här är det mycket mer turister. Förmodligen pga. att vi seglare måste inklarera/utklarera här. Här fanns bättre utbud när det gällde frukt men 1,5 kilo ananas kostar 110 kr, men vi köpte mango och tomater. Varje dag kommer man och säljer fisk ute vid båtarna.

Vi fick även tag på gasol fanns ett ställe om man gick mot flygplatsen och höll vänster vid vägskälet. Tvätten lämnade vi in på Bougainvillea Hotell två maskiner 250 kr. Här fanns även en liten parkering för dinghyn.

Utanför revet ligger Happy Island som vi besökte en eftermiddag för att ta en drink. Supermysig bar och många seglare som man kunde hänga med. Vi träffade båten Tingeling som vi skulle åkt över Atlanten med 2020. Jätte trevligt med en pratstund men dom var på väg söderut och vi norr, ska försöka ses nästa år.

Härliga fruktstånd i Clifton
Fiskhandlaren kommer på besök
Dinghy parkering
Tingeling
Vandring till Asthon Lagoon

Ashton Lagoon

En dag gick vi över till Ashton Lagoon. Här började man år 1994 bygga 300 båtplatser och golfbanan över mangroveträsket. Men bara 1 år efter så går företaget i konkurs. Men då var skadan redan skedd. Djurlivet hade tagit stor skada. Man har under åren börjat plantera nya mangroveträd, för att återskapa den ursprungliga lagunen. Mangroveträsken består av olika träd och buskar. Kan återvinna 90% av saltvattnet. Ger skydd och mat till djurlivet.

 

 

 

Emma i Chathman Bay
Bloody Bay stranden
Sunset Cove
Fika Sparrow Bay
Fika Sparrow Bay
Utsikt över Sparrow Bay
Mot Big Hill

Chathman Bay

Efter 4 nätter i Clifton seglar vi runt ön till Chathman Bay. Stor vik och gott om plats.. Vi ankrade på nordöstra sidan så vi var nära dykplatsen. Första dagen vandrade vi till Bloody Bay stranden var fin men ödslig. Hade fått tips att sköldpaddorna la sina ägg där men vi såg inget, det kanske inte var rätt period. När vi ändå var ute och gick fortsatte vi till Sparrow Bay där vi fika. Mysig ställe men mycket sargassotång som gjorde stranden trist.

Vandring Big Hill

Gjorde även en vandring upp till Big Hill. Fick en härlig utsikt. På väg genom Asthon var det många hundar som skällde och morrade, sprang ut från sina gårdar och Helena (som älskar hundar) tyckte det var riktigt obehagligt. Vi var dessutom tvungna att gå förbi på väg hem oxå. Men vi överlevde.

Fin dykning

Snorklingen var inte super så när vi hoppade ner för att dyka hade vi inte så stora förväntningar. Men vi hade inte dykt på länge så vi gjorde det mer som uppfräschnings dyk. Men det var över förväntan, mycket fisk. Svårt att få till känslan när vi filmar men det är så häftigt.

BBQ fest

Sista dagen var vi på BBQ fest på Sunset Cove. Övervägande lokals som kom från Clifton för att festa. Vi fick lära oss att köpa en flaska istället för att köpa en drink, blev billigare. Så alla gick omkring med sin flaska och blandade själva. Janne köpte en kvarting 85% rom för att smälta in. Blev lite dans men när röken låg som ett moln runt oss med gud vet vad för röka byte vi ställe. Hos Seckie & Vanessa som ligger bredvid var det fullt med seglare. Vi tog en drink och lyssnade på live musik.

Efter 6 nätter lämnade vi Chathman Bay. Här har Emma legat lugnt och fint. Vi har haft lite dåligt väder med regn och blåst. Men solen har oftast tittat fram några timmar varje dag så vi har kunnat vandra och simmat. När det var dåligt väder och det blåser kuling passade vi på att fixa med Emma. Älgskinnet har slitits på handtaget vid ratten så vi snygga till det med lite paracord.

BBQ fest
BBQ fest
Janne gör som dom lokala
BBQ fest kvällen kommer
Translate »