Vi kastade loss kl 9 fick vänta en stund innan vi kom in i slussen mot Nordsjön. Men sen när vi väl kom ut fick vi medström 4 knop. Vi styrde mot Cuxhaven. När vi skulle gå in i hamnen var det som tur var 2 andra båtar som smög längst kanten på höger sidan. Vi tänkte att det är bäst vi går på samma sätt. Det var tur för det var väldigt strömt in i hamnen. Samma sak när vi skulle lägga till så var vi ovana vid strömmarna. Strömmen tog tag i Emma och tryckte fast henne mot sidobrygga. Som tur fick vi hjälp av båten som låg bredvid. Eftersom vi kom in på eftermiddagen tog vi en promenad för att handla och se oss omkring.

Morgonen därpå lämnar vi kl 9. Fint väder men vi får gammal sjö från sidan. Så vi tar sjösjukepiller eftersom vi ska nattsegla. Men som vanligt ingen vind så det blir motor. Vi kommer in i Nederländerna på morgonen och hissar flagga. Vi tar oss in i Waddeneilanden och det är jätte många segelskutor som åker omkring. Så vackra och ståtliga. Passpolisen borda oss och ville kontrollera passen.

Tänkte gå in i Harlingen men vi valde att slussa Kornwerderzand in i sötvattnet IJsselmeer sen tog vi natt precis efter slussen. Upp tidigt och iväg. Det var bara 2,6 meter djup så ibland blev det lite svettigt när Emma går 2,3 meter. Vi slussar in i Markemmer. Men nu har vi slussat så mycket så det går som en dans.

Translate »