På morgonen kunde vi sätta segel och fick en bra segling ner till Faro. Det var en kort segling på 20 nm. Vi var tvungna att komma in vid 14-tiden pga. av strömmarna vi inloppet. Allt gick enligt planering så vi åkte in och vattnet ser nästan ut som det kokar när man går in.

Eftersom det var dags för lunch kasta vi ankare vid första ankringsplatsen som låg efter inloppet.

Sen dog vi gummibåten och åkte in till en av dom 3 öarna. Det var som att komma till Gotska Sandön. Så vackert. Janne slängde av sig kläderna och tog ett bad.

 I Faro finns ingen gästhamn för segelbåtar man måste ankra. Det var vår första ankring på denna resa. Vi gillar att ankra/svaja. Självklart är det skönt att ligga i hamn så man får ström, el och dusch. Men allt detta har vi på Emma dessutom är det gratis.

Efter middagen flyttade vi oss längre in för att ankra utanför industrihamnen. Nu hade det blivit lågvatten så det hade bildats kanaler som vi fick ta oss fram igenom. Det var verkligen spännande.

På morgonen därpå åkte vi gummibåten in till Faro för att titta någon timme innan Qvarnström kom. Efter att han kommit ombord blev det lunch och middag.

Translate »