Emma i Pasito Blanco

Pasito Blanco

Vi lämnade ett mulet Las Palmas och får härlig vind i seglen. Mycket sjö fick vi men kunde segla hela vägen. Nästa 30 knop i byarna stundom, Emma trivdes. Men Helena som satt och jobba mådde inte så bra.

Vår nya vindsnurra gav mycket ström 10 amp. Vi var mycket nöjda.

Kom fram till ett soligt Pasito Blanco runt 16 tiden och Robban mötte oss på kajen. På kvällen blev det pastamiddag och en kvällspromenad.

Nya medlemmar OCC

Eftersom hade blivit prospect medlemmar hos OCC fullständiga medlemmar blir man efter 1000 sjömil i sträck. Hade vi blivit inbjudna hem till ordförande på CC Agustin o Sonja på Barbeque fest. Där vi möte Oliver o Charlotta som vi lärde känna när vi skulle segla över med Viking Explorers. God mat och vi träffade flera som skulle segla över, blev en trevlig lunch. Efter det tog vi en taxi ner till San Agustin och träffade Jens och Nils-Emil, blev några drinkar och avslutades med middag hemma hos Nils-Emil.

Fest med OCC medlemmar
Fest OCC träffa Oliver

 

 

Inte meningen

Snart börjar vi tro att det inte är mening att vi ska segla över Atlanten.

Upptäcker att nya diesel tanken läcker. Fasen kändes så tungt så mycket som kapten har slitit med att ta ut motorn och satt allt på plats. Hävdar ju att det en följdskada efter att vi gick på grund. Men försäkringsbolaget ersätter oss inte fullt ut.

Men vi får härliga dagar i Amarillo marina äter några härliga middagar borta vid Los Abrigos.

Med bara några dagar kvar installerade vi vår satellittelefon Iridium GO. Vilket innebär att vi kan ta ner väderfiler, ringa och maila. Helena har nu slutat jobbat och kan fokusera mer på Emma och resan.

Efter mycket funderande så bestämde vi oss att gå direkt ner till Kap Verde tar 5-6 dagar, utan att segla in i Gambia. Vi ville försöka komma över till Karibien till jul. Vädret såg bra ut den 11 nov så då var planen på att segla iväg och vi skulle eventuellt få sällskap av en annan svensk båt Alice. Janne tog bussen in till Santa Cruz för att utklarera.

Efter att vi har fått låna Peters bil på Luna handlade vi, så alla skåp och utrymmen blev fulla igen.

När det gäller dieseltank beslöt vi oss att ta med några extra dunkar på däck så vi skulle klara oss.

 

Nu fyller vi på det sista
IridiumGO
Translate »