La Graciosa är en nationalpark 29 kvadratkilometer stor och är den åttonde Kanarieön. Det bor ca 800 invånare på ön.
Det härliga med ön är att det inte finns några egentliga vägar det är sand och grusvägar. Man bara väntar på att Clintan ska dyka upp.

Som tur var hade båtarna Amika och Joy pratat med hamnkapten så när vi kom in fick vi ligga på ankomst bryggan. Annars ska man via en hemsida boka plats detta gäller alla kommunala hamnar på Kanarieöarna fick vi höra. Dagen därpå fick Izusa flytta till en annan brygga och vi fick ligga kvar. Hamnkapten var jättetrevlig men om man inte gjorde som han så var han inte att leka med. Flera båtar fick vända och lägga sig på svaj.

Vi passa på att bjuda s/y Ambika på middag. Som tur var fanns det köttbutik och två mataffärer på ön. Så det blev marockanska biffar med bulgur och granatäpplesallad.

Under våra dagar gick vi och besökte den andra byn Pedro Barba och vidare till stranden playa de las Conchas som var jätte härlig. Det var värt 5 tim promenad. Blev lite sol och sedan ytterligare 1,5 tim promenad till byn. Det fanns många fina stränder och många nakenbadare.
Vi gick även upp till Montana del Mojan som var en av vulkanerna på ön.

Tänkte passa på att dyka men då skulle man ha till stånd och det tog 2 veckor att införskaffa så det blev snorkling.

Vi passade på att laga och inspektera våra säkerhetsfönster. Ett hade lossnat så vi hade fått leverans från Sverige, så vi kunde såga till nya. Eftersom vi har öppningsbara fönster så sitter dessa extra fönster utanför. Detta för att Emma ska klara säkerhetskraven för atlanten segling.
Izusa lämnade tidigare för att gå direkt till Gran Canaria. Deras sista kvällen gick vi ut och åt en avskedsmiddag.


Detta är en underbar ö. Gillar man att vandra sola och ta det lugnt är detta rätt plats.

 

Translate »