Planen idag var att gå ner till Harstena under natten. Men vindarna var emot oss. På väg ut så var det gro sjö så vi beslöt att vända. Blir kvar 2 nätter vid Landsort. På morgonen kl 06 tar vi upp ankaret och får fina vindar och strålande sol. Vi gör 6 knop. Målet är nu direkt ner till Simrishamn om vädret är med oss. 

Våran första nattkörning blir lugn. Vi fick dimma när vi närmade oss Kalmar då var det skönt med radarn. På dagarna är vädret fint solen värmer på och vindarna är måttlig. Prognosen såg bra ut s över Hanöbukten ner mot Simrishamn så vi fortsatte ytterligare en natt. Vi kom in på morgonen kl 05 till Simrishamn som bjöd på dimma. Vi hade klarat av 240 nm på 47 tim.

Nöjda sov vi några tim för att sedan ta tåget till Malmö. Hämtade en ny iPad och lite annat fix. Vår övermatare som vi beställt till Simrishamn hade kommit så nu ska vi sy. Ligger kvar i Simrishamn vädret är fantastiskt 28 grader. Vi har fixar dag, vår AIS behöver monteras högre upp. Passade även på att tvätta och städa.

Vi tänkte först att vi skulle åka i natt för att åka direkt ner till Kiel för att slipp ett åskväder … men hör och häpna Björkarna tänkte om. Vi sover ut och åker neråt imorgon. Vi ska ju inte köra jorden runt på 90 dagar 

Fortsatte ner ner till Ystad jättemysig stad. Vi hade strul med försäkringsbolaget ang försäkring av Emma utanför Sverige. Men det skulle lösa sig lovade man. Vi skulle 25000 kr bättre pris det fira vi med glass och en mysig middag. Passade även på att köpa ytterligare en stor fender och hämtade ut en antenn som vi beställt i Ystad Skeppshandel. Fantastisk trevlig butik.

Translate »