Mot Arricife

Fylla gasolflaskor på Lanzarote hade vi hört skulle gå bra. Därför bestämde vi oss för att gå ner till hamnen i Arricife. Får bra vindar och strålande sol. Vi hade läst att man kunde fylla gasolflaskor. Vänner till oss hade även berättat att hamnen i Arricife skulle vara dyr. Men om vi kan få fylla gasolflaskorna bestämde vi oss för att ta den kostanden. Vi ringer marinan som är tveksamma om det finns plats, vi skulle återkomma efter lunch. Som tur är får vi plats och får även hjälp med att förtöja Emma.

Vi kommer in på eftermiddagen och får veta att det är båtbutiken runt hörnan som kan fixa så att gasolflaskorna blir fyllda. Men när vi kommer in så får vi veta att det tar 2-3 dagar. Dessutom är fredagen en helgdag. Besvikna går vi till Ikea för att handla lite saker. Disa som är leverantör av gas i Spanien har en mack vid Ikea, vi går in och frågar. Där förklarar man att det ligger en bit bort. Man ritar upp en stor och en liten byggnad.  Vi bestämmer att vi går upp tidigt och frågar om båtaffären kan ge oss adressen. Så att vi kan gå dit själva.

Nästa morgon får vi en adress. Lastar på gasolflaskorna en på dramaten-Andersson och en på ryggen. Det är 1,5 mil att gå och när vi kommer fram så är det ingen på adressen vi fått. Men däremot så hade vi gått förbi två cisterner en liten och en stor. Precis som man sagt på macken dagen innan. Vi gick in på kontoret och fick hjälp. Väntade i 15 min sen var det klart. Superlyckliga. Nu slapp vi fix detta i Las Palmas.

Vi stannade två nätter sen vidare ner till Marina Rucicon och svajade. Det blev en stökig natt med lite sömn. Vi betsämmer oss för att segla vidare.

 

 

 

Translate »