Igår fick vi en fin segling från Dominica till Les Saintes som är en ögrupp söder om Guadeloupe. Vi fick halvvind 20 knop 1 meters vågor och sol. Kort segling på 3,5 timme.

När vi kom fram vid kl 10 var det mer båtar än vi hade förväntat oss. Svårt att hitta en boj men till slut hittade vi en vid ön Terre-de-Haut. Efter att vi checkat in blev det en promenad upp till Fort Napoleon. Staden är mysig full av restauranger och små butiker (massor av klänningar) Helena supernöjd. Även flera små matvaruaffärer så vi passade på att handla.

Rullig natt

Natten blev rullig eftersom vi låg längst ut. Men våra tyska vänner på båten Antari skulle lämna så vi tog deras plats som var längst in. Följande nätter blev otroligt bra. På morgonen kom det in ett kryssningsfartyg så det var lika trångt som på Drottninggatan.

Utforskar ö

Idag skulle vi gå till stranden Plage de Pompierre på 20 min. När vi kommer dit är stranden full av sargassotång som inte luktar så gott. Bara vända och gå till nästa strand Anse Craven som låg längst bort 40 min från staden, men där skulle det vara minst folk. Vägen dit var backe upp o backe ner men det var det värt fin och härlig strand. Så glassen vi åt på väg hem dom kalorierna hade vi gjort av med innan.

En av dagarna tog vi en promenad runt ön ner till Plage de l’anse figuier liten strand och även här massa tång. Vidare upp till Tete Rouge La Batterie inte mycket kvar av detta krut- och artilleriförråd.

Ön Îlet à Cabrit

Åkte med dinghy över till ön Îlet à Cabrit 10 min resa. Här finns bara 10 bojar och populärt att ligga. Vi försökte få en boj när vi kom första dagen men det var fullt. Vi hade lunch med oss så blev några timmar med snorkling, bad o sol.

Eftersom vi är i EU-land kan vi följa WM till Jannes stora glädje.

Stranden Plage de Pompierre
Mysig liten stad
Uppe vid Fort Napoleon
Ön Îlet à Cabrit
Kyrkan i Terre-de-Haut
Kyrkan i Terre-de-Haut
Translate »