Magisk lugn överseglingen

Överseglingen till Gran Canaria blev helt magisk. Vi lämnade kl 06 och fick se solen gå upp. Sen var det stiltje hela vägen och havet var spegelblankt.

Helena såg att det bubbla till i vattnet och trodde det var en fisk men det var en sköldpadda som simma omkring. Efter som vattnet var helt lugnt var det lätt att upptäcka dom och många låg stilla så vi kunde komma nära. Vi mötte nog mer än 10 stycken.

Sen kom självklart delfinerna och gjorde oss sällskap. Precis när dom lämnat oss ser att det kommer en vattenstråle upp. Det är en riktigt stor fenval som simmade bakom oss. Tyvärr vände vi inte och fick ingen bild.

Eftersom det var lugnt kunde vi sitta på däck och hålla utkik. När vi hade 3 tim kvar ser Janne delfiner föröver. Men det visar sig vara sovande grindvalar. Vi stänger av motorn och lägger oss nära. Det ligger tre stora närmast oss. Helt plötsligt dyker dom ner och försvinner. Vi undrar vart är dom…. sen kommer dom upp precis vid båten. Lägger sig akterut och bara väntar. Janne vill ta en sväng till men Helena tycker det räcker vill inte störa dom. Kändes som dom vaktade dom andra som sov. Men det var super häftigt.

Vi var helt lyriska av det magiska vädret och av alla djur vi fått se under dagen. Önskar att alla skulle få uppleva vår dag.

 

Delfiner gör oss sällskap
Delfiner gör oss sällskap
Delfiner gör oss sällskap
Val
Valar
Magiskt lugnt
Magiskt lugnt
Soluppgång på väg till Gran Canaria
Sköldpadda
Sköldpadda
Middag med Robban och Björn

Slippa PCR seglar via Porto Mogan

Vi seglar till Poto Mogan för att få kvitto att vi har varit på Gran Canaria för att vi ska komma in i Las Palmas utan att behöva göra PCR test.

Här möter vi Robban och Björn och det blir en liten fest på Emma. Vi lämnar dagen därpå och får en fin segling upp till Puerto Sardina. Björn tar fram gillen och det blir en mysig middag på hans båt.

Dagen därpå börjar vi med att dyka, finns inte mycket att se men kul att äntligen få ta fram dykprylarna. Sen bra segling till LaS Palmas. Kapten får napp på bägge fiskespön men linorna går av …..ojoj stora fiskar.

 

 

Dykdag

En månad kvar

Har en månad kvar innan vi ska åka hem. Vi njuter av sol och värme men det blir också massa fix med Emma. All inredning ska torkas av med ättika, polera all vi allt krom på Emma. Mycket att putsa fantastiskt medel Ferronet pensla på rosten/ spola av.

Nya slangar till toalett och alla vatten ledningar. Trångt och jäv… men behövligt och skönt när det är gjort.

Janne fyller år så det firar vi med att gå ut och äta middag med Björn och Christer. Födelsedagspresenten blir en vindsnurra Silentwindpro. Men den ska vi installera när vi kommer åter.

Vi får veta att vi kan göra PCR terst ute på flygplasten så 2 dagar innan tar vi bussen ut och gör detta. När vi sen åker hem den 1 maj ser vi att flera svenskar nekas att få åka med pga av att man saknar PCR test.

Byte av vattenslangar
Byte av vattenslangar
Byte av vattenslangar
Byte av vattenslangar
Nya säkerhetsfönster
Vilodag cykla med Robban
Födelsedagsfest för Janne
Janne på fotvård
Translate »