Seglingen till Barbados blev lite av allt …..vågor, regn, vind, ingen vind, krabbsjö, sol, åska.

Men efter 21 tim var vi på plats. Ankrade utanför Bridgetown. Kristallklart vatten.

Tillsammans med våra kanadensiska vänner åkte vi och skulle inklarera. Det var smidigt att ta jollen in till stan, var som en kanal och så kom man in till hamnen vid Independence Square, där vi låste fast våra jollar. Började med att ta ut pengar, killarna fick åka själva och under tiden gick vi tjejer och tog en drink på stranden. Stan är mysigt liv och rörelse. Som vanligt var det första vi gjorde att fixa SIM-kort och ladda på med pengar.

Varje morgon vid 8 tiden kom man med galopphästar och simmae runt våra båtar förmodligen bra träning för hästarna.

Lunch på stan
Bridgetown
Carlisle Bay
Helena på Chamberlain Bridge
Drink på stranden
Kanalen in till Bridgetown
Galopp hästar tränar runt Emmma
Carlisle Bay
Våra jollar vid Independence Square
Janne i Bridgetown

 

Oistins Fich Market

Vi åkte taxi till Oistins Fich Market ett måste här på Barbados. När vi kom öppnades himlen och regnet bara öste ner, men det löste vi med att ta en öl under tak. Som tur är varar inte regnet så länge här på ön. Sen hade vi fått tips av taxikillen vilken av alla matstånd som var bäst. Maten var underbart god, vi valde Swärdfisk och Mai-mai.

Vi tänkte ta lokalbussen hem men när vi frågade personalen stannade han en taxi som var som en mindre buss. Discoljus och fullrulle. Vi låg I kurvorna så det var en upplevelse.

När vi alla skulle hoppa i våra jollar så fullkomligt öppna sig himlen igen. Vi var alla dyngsura när vi kom till våra båtar. Men skönt att komma hem. Blev en stökig natt, vågor o vind från fel håll, blev inte mycket sömn. Fick ankra om 2 ggr. Våra vänners jolle slet sig men vi upptäckte det på morgonen så vi kunde plocka upp den. Ja här händer det alltid något.

Här grillas det för fullt
Middag vid Oistins Fich Market

 

Vi hyr bil 

Tillsammans med våra vänner hyr vi bil i två dagar för rundtur runt Barbados.

Vi började dagen med att besöka på Mount Gay 1702 för att Janne skulle få köpa sin älskade rom.

Vidare åkte vi längst kusten och stannade vid Barbados äldsta kyrka från 1632. Längst hela kusten ligger det fantastiskt stränder med turkost vatten. Stannade och åt lunch vid Fisherman’s Pub i Speightstown. Mycket gott.

På nordligaste punkten ligger Animal Flower Cave. Tyvärr var den stängd men vi vandrade runt och fick se havets krafter dundra in med full kraft mot klipporna.

Dagen avslutades på Barbados Wildlife Reserve. Vi är inte så förtjusta över djur i bur. Men aporna lever fritt och kommer in på em och matas med frukt för att sedan ge sig ut i skogen igen. Vi såg även flera andra djur mest sköldpaddor.

Tacksamma att vi hade en chaufför bland våra vänner som kunde hantera vänstertrafik med bravur.

Nu hyr vi bil
Lunch på Fisherman’s Pub i Speightstown
Barbados äldsta kyrka från 1632
Helena vid Animal Flower Cave
Animal Flower Cave
Apa Wildlife Reserve
Påfågel Wildlife Reserve

 

Rundtur dag 2 mer rom

Dag 2 på vår rundtur började med nederlag. The West Indies Rum Distillery gjorde bara bokade privata rundturer. Janne

Vi åkte vidare över ön till The Soup Bowl vid Bathsheba. Populärt bland surfare men vi såg bara en kille. Stranden va inte så fin som den är där vi ligger med Emma. Men rofyllt att vandra omkring och leta snäckor.

Sen var det dax igen…. Foursquare Rum Distillery. Här fick vi vandra omkring själva och titta. Men det bästa av allt provsmakning. För 200kr fick vi smaka 9 olika sorter. Janne var såååå nöjd och självklart blev det några flaskor till.

Saint Lawrence Gap, Christ Church är en av de mest kända stadsdelarna som ibland bara kallas ”the Gap”, ligger på Barbados södra kust här stannade vi för äta.

Vi har hört mycket negativt om Barbados. Men vi är supernöjda att vi seglade hit. Folk är trevliga alla hälsar, hjälper oss att hitta. Vi känner oss trygga att gå omkring och även lämna Emma. Men ja att det är dyrt det stämmer.

På väg till The Soup Bowl vid Bathsheba
The Soup Bowl vid Bathsheba
Helena vid The Soup Bowl
The Soup Bowl vid Bathsheba
Foursquare Rum Distillery
Rum test 9 sorter
Ännu mer Rom
Åååå så gott
Lunch Saint Lawrence Gap

Dax att lämna

När vi skulle checka ut gick vi förbi fiskmarknaden som låg på väg till hamnområdet där immigration och custom ligger (kostade 100 bbd att utklarera). Tullkillen tyckte vi skulle stanna kostade samma peng om vi var kvar.

Men vi drog upp ankaret och flyttade upp oss till Six Mens’s Bay. Här skulle det gunga mindre och natten har varit lugnare. Men det låg många småbåtar så det var svårt att hitta plats.

Vi flyttade oss för att få en bättre vinkel för idag lämnar vi Barbados och seglar till Martinique. Det är 100 Nm tar oss ca 15 tim. Vädret såg lovande ut så vi hoppades på fin segling.

Fiskmarknaden Bridgetown

Missa inte BARBADOS vi bara älskar det

Älskar Barbados
Translate »