När vi lagt till tvättade vi av Emma och passpolisen kom på besök. Inga problem dom var jättetrevliga. Hamnkaptenen kom ner och meddelade att Izusa var tvungna att flytta på sig dom låg på en plats för stora båtar. Det blåste bra men vi hjälptes åt att få henne på plats. Sen upp till kontoret och checka in. Här var det ordning och reda. Försäkringspapper och pass skulle visas upp.

På kvällen åkte grillen fram och vi åt middag med Izusa.

Muro var en fantastisk stad. Små gulliga gränder. Fiskaffär, köttaffär och bra mataffär. Stor välsorterad järnaffär för det är alltid något vi behöver köpa till Emma.

I fiskaffären köpte vi musslor så vi bjöd Izusa på middag, dom godaste musslorna vi ätit.
Vi stannade 4 nätter och det var väl behövligt. Vi fick även dom två första dagarna känna på sol och värme det va sååå skönt.

 

Efter två dagar kom båtarna Joy och Luma ifatt oss.

När vi skulle lämna Muros kl 05.30 blåste det 10 m/s i hamnen. Efter övervägande med Izusa så bestämde vi för att vänta.  Klockan 08 vakna vi igen och vinden hade lagt sig. Då blev det full rulle frukost och iväg. Målet var Baiona. Joy lämnade hamn lite efter oss även Luma som skulle stanna gav sig också iväg. Resan blev både bra och dålig vi fick kryssa då vi hade sydliga vindar. Seglingen gick bra men på eftermiddagen började det blåsa kuling och vi var trötta på att kryssa så vi hade fundering på att gå in i Sanxenxo. Vi ropade upp dom andra båtarna. Joy som låg först tänkte fortsätta dom hade gått längst kusten för motor och hade gått förbi Sanxenxo. Dom berättade att det blev lugnare efter att man kommit in bakom öarna som låg utanför. Så vi beslöt att vi också skulle fortsätta. Vi kom in efter att mörkret hade lagt sig.

Efter en lång dag med motvind avsluta vi den ombord på Luma. Rocio på Joy hade lagat tortilla till oss alla.

Translate »