Nu har vi bytt ö till Mayreau ligger i Saline Bay. Här kommer många kryssningsfartyg in och stannar några timmar. Båten som kom in när vi låg där då åkte besättningen in och ställde upp solstolar och en bar. När fartygens gäster var inne på stranden fick vi inte gå på strandpromenaden utan nere vid strandkanten pga. covid. Men det roliga var att gästerna stannade och pratade med oss ändå.

Salt Whisele Bay

Gick över till Salt Whisele Bay som var vackert men många båtar. Köpte en kokosnöt av Felix som även bjöd oss på en så att vi skulle få smaka på insidan. Men vi betala den trots att han bjöd oss. Vi tyckte det låg alldeles för många båtar 21 st och dom flesta var katamaraner och för turistigt för våran smak. Tydligen hade det varit ett fint hotell men det var nedlagt rummen var tomma och dörrar var öppna. Tragiskt kanske pga. av covid.

Liten affär

Det fanns en liten affär uppe i backen från hamnen, så vi fick tag i tomater, morötter och ägg som vi började få slut på. På ön brände man sopor så det luktade vissa dagar lite illa. Snorklingen var inte så mycket att hurra över men vattnet var bra så vi simmade varje dag.

Piri Piri

Det kom in en svenskbåt Piri piri som även den är en Hallberg Rassy, men 43 fot. Besättningen Hening och Lis kom över och hälsade. Dom bjöd över oss på en drink dagen därpå. När vi dagen efter satt på Piri Piri ser Helena hur plötsligt Emma börjar vrida upp sig. Vi kastar oss i dingen och åker till båten. Ankaret har släppt så vi fick ankra om. Ankaret hade dessutom släppt på morgonen samma dag. Så vi beslöt att sista natten satt vi på vakt i skift. Botten i Saline Bay var gräs/tång vilket gjorde att vi inte fick riktigt bra fäste. Att det dessutom blåste kuling gjorde inte saken bättre. Men Janne la även ut extra mycket ankar kätting så vi låg bra resten av tiden.

 

Vi provar kokosnöt
På väg till Salt Whisele Bay
Ringer hem
Salt Whisele Bay
Piri Piri
Translate »