Efter några dagar utan vind började vinden nu återgå till det normala. Vi har gått upp längst kusten och gjorde ett nattstop vid huvudstaden Basse-Terre men där blev det myggkrig så vi fick sitta nere i båten och stänga alla luckor som vi inte gjort på mycket länge.

 

Bra dykning

Vidare seglade vi upp till ön Pigeon Island oftast smeknamnet Reserve Cousteau (efter Jacques-Yves Cousteau som var en pionjär inom dykning och undervattensfotografering) ön utgör två små holmar och är en del av Guadeloupes nationalpark sedan 2009. Vi var ute och snorklade första dagen för att sedan gå upp tidigt dagen efter och dyka, innan alla dykbåtar kom ut till ön. Riktigt bra dyk på 40 min.

 

Ibland har man tur

Men när vi skulle åka tillbaka upptäckte Helena att gopro kameran inte låg i båten. Det är alltid det första vi lägger upp i jollen när vi dykt. Janne trodde att det var ett flythantag på kameran så vi åkte runt men sjön gav mycket vågor så det var svårt att se. Janne hoppar i för att se om den möjligtvis hade sjunkit. Kommer åter till jollen och säger att han kan se något på botten. På med dykutrustningen igen och tar sig ner. Precis när han kommer till botten ser han hur 3 killar tar kort med en gopro. Simmar fram och pekar att det var vår kamera. Helena vart superglad. Ibland har man tur.

 

Tvättar och handlar

Efter dykningen passade vi på att handla fanns två mycket bra mataffärer och tvätta kläder vid staden Malendure. Tanken var att vi skulle vara kvar på Guadeloupe några dagar men eftersom det skulle vara ett bra väderfönster seglade vi upp till Deshaies för att utklarera från Frankrike och sova en natt för att segla över till Antigua. Hade läst att det skulle vara en blåsig vik men ojoj. Det blåste 25 knop och ankaret lossnade så vi mitt i natten fick gå upp och ankra om. Sen satte vi på ankarvakt som varnar om vi skulle röra på oss mer än 30 meter. Vi beslöt att sova i sittbrunnen om det skulle bli snabba ryck. Men vi satt fast men sömnen blev så där.

 

Skulle vi få höga vågor?

Pga av att vinden varit så konstant var vi oerhört tveksamma om vi skulle segla över. Det var en resa på 42 nm ca 7-8 tim. Prognosen hade sagt 1,5 meters vågor och vindbyar skulle vara upp till 20 knop. Risken var att vinden byggt upp högre vågor. Men vi fick en fantastisk segling Emma gjorde 7 knop och tryckte bra ifrån när vågorna blev för höga.

 

Kapten njuter
Dyk vid Pigeon Island
Mycket fiskar
Magisk himmel
Mycket fiskar
Translate »