Vi hade läst att det var fattigt och kriminalitet. Detta gjorde att vi seglade direkt upp till Portsmouth där man har startat PAYS (Portsmouth Association Yacht Services). Detta gjordes pga att det var stölder på segelbåtar och turister slutade komma till ön. Vi fick hjälp med att lägga oss vid deras bojar det kostade 11euro natten. Detta gör att man känner sig trygg när vi ska lämna Emma för att åka iväg. Sen förklarade han vart vi skulle slänga skräp, inklarera och vart vi kunde lägga jollen. Mycket bra ordnat.

P.A.Y.S

Fisk o frukt

Staden hade en lång huvudgata som tog oss till immigration (ca 20 min promenad). Vi hittade en fiskmarknad där kunde vi köpa tonfisk och red snappar mycket god fisk. Utanför satt damerna och sålde närodlade frukter och grönsaker som vi har haft svårt att få tag i. Även bageri fanns det i stan.

Vilka goda grapefrukt
Mera frukt
Huvudgatan i Portsmouth
Fiskmarknaden

Indianfloden

Blev en tur på Indianfloden som fick sitt namn för att Kalinago (karibiska indianen) bodde längs dess stränder och använde den som en tillfartsväg till Karibiska havet. Floden var viktig för deras försörjning eftersom de använde den för att transportera varor för handel med sjömän och längs ökedjan. Efter orkanen David fick dom flytta till en annan sida av ön.
Indian River en av de mest pittoreska av Dominicas 365 floder. Man får inte använda motor utan vår guide Bounty ror oss genom magisk miljö. Vi besökte även Bush Bar där det slank ner en rompunch.
Här spelades även en av scenerna från Pirates of the Caribbean in. Orkanen Maria förstörde allt i sin väg men man har byggt upp en ny hydda.
Janne med vår guide
Indianfloden
Vilka goda grapefrukt
Hjälp
Vackra blommor
Vilka goda grapefrukt

Huvudstaden Roseau

Eftersom Helena har ont i höften blir det inga vandringar men vi åkte lokalbussar 1 tim till huvudstaden Roseau. Sliten stad men fullt med folk, fruktstånd och bilar överallt. Vi åt lunch och vandrande runt några timmar.

När vi skulle åka hem säger Helena till Janne undrar om det är samma buss vi åkte hit med. Japp helt hundra säger Janne…. mina solbrillor låg under sätet 🙂

Men helt klart så gillar vi Dominica folk är super trevliga och vänliga. Härlig känsla att man känner sig välkommen.

Translate »