Äntligen fick vi bra väder så att vi kunde lämna Cherbourg.  Vid kl 12 kasta vi loss tillsammans med Izusa och Platina för att få bra fart av strömmarna. Vädret var strålande men när vi kom ut fick vi höga vågor men kunde sätta segel vilket gjorde att det blev behagligare. När vi passerade Alderney kom vi upp i 13,3 knop med hjälp av segel och strömmar. Vi hade en plan på att gå mellan öarna vid Alderney men vågorna bildade en vägg så snabbt beslöt vi oss att runda. Mot kvällen lugnade det ner sig och vid solnedgången fick vi vårt första möte med delfiner. Natten var lugn så vi satt våra 3 timmarspass som vi tycker fungerar bra. Vid 7 tiden på morgon kom vi in i hamn. Det var fortfarande mörk och väldigt strömt inne i hamnen, men vi hade tur att få en långsida. Vi försökte ropa upp Platina som valt att segla innanför Alderney men fick inget svar, men AIS visade att dom var på väg in.

Efter att vi sovit några timmar hade även Platina kommit in. Vi gick upp till hamnkontoret och checka in. Här kunde man låna cyklar grattis i 2 timmar sen kostade det om man ville hyra längre tid. Hamnen var fräsch och det fanns även två båtbutiker. Vi lånade cyklarna ner till byn som var liten och väldigt turistig.  Mataffären låg utanför ca 10 min med cykel och 20 minuters promenad.

Vi blev kvar 1 vecka pga av dåligt väder. Värmaren gick dagligen. Men vi fick några dagar med sol då passade vi på att cykla till grannbyn som låg 40 min bort. Det var härliga turer genom landsbygden. Vi passade på att prova creps en dag. Det var galet gott. Janne hittade även en huggkrok till att plocka fisken ombord när han väl får napp. Det fanns även vinbutiker som låg på vägen till grannbyn. Så vi köpte några flaskor. Izusa bjöd oss och Platina på middag en kväll som var gott och trevligt.

I båtbutiken hittade vi dykflagga, ankringsboj och bensindunk. Vi fick nämligen tag i olja på lösvikt. Vi passade på att byta olja och köpte till ytterligare 10 liter.

 I slutet på vår vecka kom Balthazar som vi pratade med i Dieppe in och Janne gick över och hälsade. Kaptenen Jan på Balthazar är uppvuxen i dessa områden så han var vänlig och delade med sig av sina kunskaper

Translate »