Mot Kap Verde

Klockan 11.30 den 10 nov lämnar vi Teneriffa Amarillo golf för att segla till Kap Verde, Peter och Paul på båten Luna vinkar farväl, kommer sakna dom men hoppas dom kommer över till oss nästa år i Västindien.

Som vanligt bär man lämnar någon av Kanarieöarna får vi jobbig sjö första dygnet men sen                blev det behagligt. Vi fick bra segling 4 dagar med slör 10- 15 knop. Passade på att testa flera olika segelsättningar. För att se vad Emma gilla bäst. Det som fungerade bäst var spirad stor och genua.

Kapten fick en fin guldmakrill på 5 kg så vi har ätit fisk i olika varianter varje dag. Fantastiskt god fisk. En av dagarna hör vi dunk i båten och tror vi något har fastnat i båten. Janne tror att rodret har lossnat. Så uppiggande att höra när vi har 4 dagar kvar. Men vi tog våran gopro kamera och körde ner i vattnet. Det visades sig inte vara någonting som satt fast eller var löst. Vi kom senare på att det var vår propeller som är i hopfällt läge får ett tryck av vågorna som kom bakifrån, därav dunket. Men dom två sista dagarna fick vi köra för motor.

 

Nätterna delar vi på och har 3 tim skift. Då var det skönt att vi hade filmer som vi laddat hem från Netflix, passen gick fortare då. Sen bäddade vi i salongen så det bara var att ropa om det var något problem. Detta var vår längsta resa vi har gjort. Fungerade superbra. Vi hade förberett mat lagat pasta och ris, sen va det bara ta fram egentillverkade konserver och fisken som vi fick upp. Maten är vårt minsta problem när man har Jannes Bodega ombord. Vi gjorde vårat eget vatten med hjälp av watermakern ca 60 liter om dagen. Även plåster mot sjösjuka satte vi på.

När vi kommer in mellan öarna blev det höga vågor men inget som berörde oss efter alla dagar därute.

Segla till Kap Verde tog oss 6 dagar exakt

Mot Kap Verde
Segelsättning
Nattsegling
Sjöbädd
Solnedgång
Middag
Behagliga vågor
Translate »