Igår lämnade vi Terre-de-Haut för att seglar över till Marie-Galante. Vanligtvis har man fel vind och kraftig sjö men prognosen var bra så vi gick för motor och lite segel.

Efter 3 tim ankrade vi utanför Anse de Mays. Vattnet var turkosblått och en lång härlig strand. Efter lunch blev det en simtur och långpromenad. Inte mycket att se under vattnet men många fina snäckor.

Vi låg i radioskugga så det blev ingen fotboll. På em tilltog vind och vågor så det blev en rullig natt. Efter frukost och snorkling i morse har vi nu satt segel och är på väg mot Basse-Terre som är den västra sidan på Guadeloupe. Ja det är vind och vågor som bestämmer.

Härlig väder
Ser vi land
Helena på härliga stranden

Goyave

Nu har vi nordväst vindar det tillhör inte vanligheterna här i Västindien. Men det gör att vi har lagt oss inne i ett skyddad område utanför Goyave där vi får skydd av ön och reven. Natten så lugn så vi trodde vi låg på land.
Passar bra då kan vi fixa lite saker med Emma. Nu när solen ligger på är det skönt att vi gjorde solskydd till sittbrunnen. 
Ingen vind när vi rör oss längst kusten vid Grande-Terre på Guadeloupe.
Men vi fick sällskap av delfiner.
Ön kallas även för fjärilsön på grund av formen på de två huvudöarna Basse-Terre och Grande-Terre, som skiljs åt av ett mangroveträsk.
Vi lägger ankare utanför Sainte-Anne och vi får härliga dagar utan vind och vågor. Men när vågorna börjar komma tar vi oss några vikar bort till Plage de Petit-Havre. En dag tar vi oss ut till Le Diamant men det var inte mycket att se under vattnet. Blir kvar några dagar för när vinden börjar återgå till normala tar vi oss till Basse-Terre huvudstaden.
Inga vågor
Sällskap av delfiner
Translate »