Vi seglade till  Las Palmas för att träffa Viking Explorers första mötet skulle äga rum 15:e dec. Vi såg att det skulle komma in ett oväder så vi bestämde oss för att lämna Fuerteventura 11 dec. Lämnade kl 03 från Morro Jable för att vi skulle komma fram innan ovädret skulle komma in. Vädret var skapligt men vi fick gå för motor på slutet.

Möter vänner

Flera av våra vänner som kommit tidigare hade fått svaja 2 dagar innan man fått komma in i hamnen. Vi var lite oroliga eftersom vi hade ändrat ankomstdag att vi inte skulle få komma in. Men vi ropade upp på VHF och det var ok att komma till ankomstbryggan. När vi kom in väntade Birgitta och Janne från Izusa och Roger på Joy. Jättetrevligt. Incheckningen gick smidigt. Man frågade oss om vi varit där tidigare, eftersom Emma kom upp i registret det var 8 år sedan.

Arthur och Anne båten Vista från oceanseglargruppen som vi har haft kontakt med under resan hit bjöd in oss första kvällen. Det var så roligt dom har kommit med bra tips och hejarop hela tiden.  Dom var på väg över Atlanten så vi var oroliga att vi inte skulle hinna träffas. Men vi han med två middagar innan dom kastade loss.

Las Palmas för att möta upp Viking Explorers

Våran första vecka var det information och sjukvård. Alla vikingbåtarna låg på S bryggan så det blev både julmingel och nyårsfirande.

Ellen (Jannes yngsta dotter) och Kalle kom ner till oss på julen. Vi fick mysiga dagar ihop. Åkte bil ner till Maspalomas och Puerto Rico där Kalle bjöd på lunch. Eftersom vi var med Viking Explorers hade vi möjlighet att använda gym och pool på Club Maretimo Varadero. Så varje morgon var det gympass på schemat och pool häng på dagarna.

På julafton kom Stellan över på lunch och på kvällen blev det julmiddag med Ellen och Kalle.

Förbereder oss

 

Annars har vi handlat och gått igenom Emma så att hon skulle bli redo för överfart. Arthur hjälpte oss att kolla riggen och Janne klättrade upp och monterade vindex. När Ellen var här inventerade vi maten som vi hade ombord. Gjorde inköpslistor och förteckning vad allt fanns i båten. Passade även på att handla mat och Ikea då vi hade bil. Janne gick igenom anoder och tvättade av under båten. Ellen hade med sig boracol så teakdäcket skurades med brunsåpa och sen ett lager boracol. Blev jätte snyggt.

På Mercado del Puerto  https://mercadodelpuerto.net/ hittade vi pintxos, blev flera besök dit. Det fanns även en stor saluhall Mercado Central  där fanns allt man kunde önska om man gillar att laga mat, Janne blev överförtjust.

Vi firar nyår

Tillsammans med Kess/Anne båten Engla och Camilla/Steffan båten Roxanne firade vi nyår. Middag på Emma och sen efterfest på Roxanne. Vi avslutade kvällen med dans på båtklubben. Sista veckan gick vi alla till gamla stan. Restaurangerna i gamla stan har på torsdagar tapas kväll. Jättemycket folk och trevligt.

Det närmar sig

Sista veckan handlade vi första omgången med mat. På HiperDino Luis Doreste som levererade om man handlade för över 600.  Vi hade kollat runt på priser men vi gillad affären och det var inte heller alla affärer som körde hem.  Vissa varor som vi hittade i andra passade vi på att handla när vi hade ryggsäcken med oss. Dagen innan vi skulle åka cyklade vi upp och köpte frukt, grönsaker och färskvaror. Vi tyckte vi handlat massor men vi skulle kunna få in ännu mera. Men vi kände oss nöjda. Janne har även gjort egna konserver under vår tid här.

Besättning kommer

Våran besättningsmedlem Leffe Qvartström kom två dagar innan vi skulle åka. Så han har hjälp oss med det sista. Nu lämnar vi Las Palmas för att gå ner till Kap Verde 880 NM, vi stannar där några dagar för att sedan ta oss till Barbados. Alla vikingbåtarna kommer träffas den 7 februari på St Vincent.

Gästerna på nyår
Translate »