Vi lämnade Mayreau för att ta oss till Tobago Cays det är bara en kort tur. Vi hade tur att komma ut bland dom första båtarna, låg endast 4 katamaraner. Eftersom det har varit blåsigt så hade många väntat på att gå ut hit. Så under dagen fylldes på med flera båtar. Det var helt magiskt vackert här.

När vi ankrade kom två två sköldpaddor. Sen när vi hoppade i och snorklade så det första vi ser är en jätte jätte stor sköldpadda med två fiskar som ligger ovanpå som tvättar sköldpaddan. Simmade in till Baradal Beach och ser ytterligare sköldpaddor. Runt stranden är det avspärrat så man inte ankrar för nära och stör sköldpaddorna. Men vi såg flest sköldpaddor utanför avspärrningarna.

Även våra vänner på Piri Piri kommer in på förmiddagen. Våran första kväll på Tobago Cays blir jätte trevlig. Tillsammans med Lis och Henning på båten Piri Piri åkte vi in på BBQ kväll, vi blir hämtade och det serveras super god langoustine med tillbehör.

Vi är i Tobago Cays paradiset

BBQ kväll langoustine
Janne och Lis på BBQ kväll
Janne och Lis på BBQ kväll
Helena och Henning på BBQ kväll
BBQ kväll langoustine

Snorkling bra

Vi hade fått tips om att vid revet där det fanns en öppning skulle det vara fin snorkling. Så vi satte på oss våra våtdräkter och åkte bort med lill Emma. Eftersom det var strömt så kollade vi när slacket (när strömmen vänder) skulle inträffa och åkte ut. Haj, stingrockor och mycket fisk såg vi. Funderade på om vi skulle dyka men eftersom snorklingen var så bra tyckte vi inte det var värt pengarna.

Snorkling på Tobago Cays

Snorkling och olycka

Tillsammans med Henning och Lis på Piri Piri besökte vi ön Jamesby och snorklade. Mycket fisk och stingrockor. På eftermiddagen åkte vi in till ön Petit Bateau och vandrade runt, Janne bjöd på kaffe och banankaka.

Tyvärr när vi kom hem till Emma blev en kvinna påkörd vid båten bredvid oss av en liten ribbåt (tender) 115 HP från en av segel yachten. Hon var ute och snorklade. Det hade kunnat gå värre hon fick skador på båda fötterna och man körde henne till läkare.

Vi har pratat om detta att vi måste ta med vår dykboj när vi är ute och simmar/snorklar. Men ibland slarvar vi. Här ser vi hur snabbt olyckan kan vara framme. Så nu kommer den alltid vara med oss.

 

Stingrocka
På stranden på ön Jamesby
Henning och Lis på Jamesby
Fika Jamesby

Piri Piri på middag

Vi åker ut med Henning och Lis till revet ytterligare en gång. Sedan på kvällen kommer dom över till Emma på middag. Janne har köpt fisk på morgonen så det blir fisk och risotto med skirat smör/pepparrot, till efterrätt blir det glass. När vi var i Kap Verde hade vi köpt pulver som man blandade med mjölk sen bara lägga i frysen 4 tim så blev det glass. Janne blandade i med grädde så blir den lite godare.

Efter 4 dagar lämnar vi Tobago Cays för att åka upp till Petit Tabac som ligger bredvid. Vi säger hejdå till Henning och Lis som ska gå söderut vi har haft jätte trevliga dagar tillsammans. Vi hoppas att vi träffar dom nästa säsong när vi alla kommer åter.

Petit Tobac

Vi hittade ingen rom när vi besökte Petit Tabac, Janne blev lika besviken som Jack Sparrow. Men såklart var den slut eftersom Elisabeth Swan tände eld på all rom i filmen Pirates of the course of the Black Pearl. Scenen när dom blir lämnade på en ö är inspelad här. Ankrade och åkte lill Emma in och gick runt på ön. Roligt att varit där men som vanligt mycket folk. Janne hoppade ifrån båten men det var inte mycket liv i vattnet så vi beslöt att dra vidare.

Björkarna på Petit Tabac
Björkarna på Petit Tabac
Translate »