Flygresan ner till Trinidad gick bra trots att vi bara hade 1 timme i Amsterdam vi sprang som dårar självklart låg vår gate på andra sidan flygplatsen …25 min promenad.

Som vanligt (trodde vi) glömde vi en väska med all kamerautrustning, gopro mm på flygplatsen. Men på morgonen fanns den uppe på kontoret chauffören hade lämnat in den.

Emma va så fin. Avfuktaren hade gjort ett bra jobb. Inge mögel. Men ett paket mjöl hade fått små kryp trots väl inpackat.

Det har regnat konstant sen vi kom men idag är det sol. Så idag ska vi slipa och måla botten även hinna vaxa Emma innan hon åker i vattnet på tisdag. Sen ser vädret bra ut på fredag för att ta oss upp till Tobago.

Regn regn regn

Arbetet fortsätter och passar på mellan regnskurar att slipa klart. Varje fredag har man BBQ på hotellet.  Träffade många nya seglare och bytte erfarenheter.

Målade klar och blev precis klara innan regnet kom. Försätter att lacka vårt nya bord (ska på 5 lager) som vi hade med oss från Sverige. Bordet ska sitta i sittbrunnen. Finns alltid något att göra.

Så länge Emma ligger på land bor vi kvar på hotellet som ligger i marinan. Skönt att kunna duscha ordentligt när man är full av damm och målarfärg efter dagens arbete.

 

Lacka nya bordet
Alla segel ska på plats
Handla mat

Dax att lämna

Efter 11 dagar är det dax att lämna Trinidad. Vi har legat på Peake Marina och har haft det toppen bra. Innan Emma kom i vattnet bodde vi på marinans hotel. Skönt att komma ifrån och få duscha efter långa dagar i 30 graders värme.

Marinan är otroligt hjälpsamma hämta oss på flygplatsen och kört oss till affären när vi ska handla. Otrolig service. Det är inte billigt med mat här men det mesta finns att få tag i när det gäller mat.

Emma är målad, riggen besiktad, nya skotliner, ny flagga, fönster som gått sönder bytt mm. Allt slits otroligt mycket i solen och den fuktiga luften här gör att saker möglar snabbt. Men ättika gör ett bra jobb när man ska få bort det. Sjösättningen gick bra och som tur var fick vi en boj, försökte ankra men inte lätt att få fäste.

Utklarerar och klara lämnde vi kl 05 på morgon för att gå upp till Tobago. Vi hade strömmarna emot oss så vi har väntat in ett väderfönster som gav oss så lite vind som möjligt då vi måste gå emot vinden.

Vi såg framemot att få bada och sola då vi har legat i industrihamn så inget badvatten direkt. Så vi var otroligt glada att komma i väg.

Mot Tobago

Vi fick en härlig överfart till Tobago. Klockan ringde 04 efter att frukost och sista stuvningen var vi klara att kasta loss 05.
I mörkret lämnade vi hamnen och tuffade sakta ut. När vi närmade oss Drakens hål som är infarten till Port of Spain började det så sakta ljusna.
Vi fick bra hjälp av strömmarna vi låg som bäst på 7 knop. Vi var oroliga att vi skulle få motströms och få motstånd. Men vi gick längst kusten och fick aldrig några problem. Det tog inte lång tid innan Janne fick napp det blev två stycken fina makrill och en stor barracda.
Efter att vi ätit lunch började det blåsa så vi satte upp storseglet och genua. Fick en härlig segling över.
När vi kom fram låg det två båtar från Canada som hade lämnat Trinidad dagen innan. Vi åkte över och kollade om dom checkat in men det hade varit stängt när dom kom in till stan så det får bli på måndag som vi åker in tillsammans och inkluderar.
Vi var otroligt trötta så efter lite firande med Cava och ost blev det hopp i säng tidigt. Efter 12 tim sömn blev det en härlig frukost. Idag blir det att gå iland och kolla runt.
Translate »