Vi lämnade Santa Cruz för att segla ner San Miguel på södra Teneriffa. Här fanns det en bra Volvo Penta butik. Kapten gjorde service på motorn och även på ankarspelet. Det var en liten hamn med mycket uthyrnings båtar. Fanns även en trevlig strandpromenad längs kusten där vi kunde göra våra promenader.

Efter några dagar lämnar vi för att lägga oss på svaj utanför Los Cristianos. Vi fick fina dagar här men om man är pryd ska man se upp att ligga för nära berget. Många män som badar nakna och utbyter tjänster. Dessutom hittade vi ingen plats att lägga dingen när vi skulle gå iland. Men vi löste det genom att lägga dingen i hamnen och en av oss stannade kvar vid dingen om vi låg i vägen.

Eftersom vi måste köpa segel och vindarna var lugna passade vi på att mäta våra segel. Vi hade videosamtal med Jonas på Bodins segel www.boding.se. Så trevlig och seriös. Pratade med flera leverantörer i Sverige och i Las Palmas. Men ingen matchade Jonas offert och kunskap. Det blev både ny genua och kuttergenua. Vi fick dock problem med leverans pga av att det skulle ner till Kanarieöarna med extra avgifter. Men efter många samtal med SAS så boka vi plus smart biljetter ner den 28 aug fick då ta med 4 bagage. Varav två går som sport/special bagage. Får väga 32 kg och speciella mått, som vi klarar. Kanske det blir lite övervikt men det blev billig leverans.

Vi lämnade Santa Cruz för att segla ner till San Miguel
Mäta segel
Basilican of Candelaria
9 Menceyerna

Åter till San Miguel

Eftersom det skulle blåsa och vindarna skulle bli fel beslöt vi oss för att gå åter till San Miguel. Hyrde bil några dagar eftersom Helena behövde besöka en kiropraktor och vi hade mer att se på ön.

Åkte till Candelaria som numera är det främsta katolska pilgrimsfärdscentret på Kanarieöarna. Här besökte vi Basilican of Candelaria där det finns en avbildning av skyddshelgonet Jungrun av Candelaria som är Kanarieöarnas skyddshelgon. De 9 Menceyerna som styrde över befolkningen guancherna står avbildade bredvid kyrkan. Här blev det även en god lunch.

9 Menceyerna

Bananplantering

Bland det roligaste vi gjorde var att besöka Banana Experience lasmargaritasbananaexperience.com. Här fick vi lära oss att bananplantan är som en familj med flera generationer. Det tar 9 månader från att blomman fäller blad till att det blir en bananstock. Ana som var guide var fantastisk. Efter detta åkte vi till Garachico som visade sig vara en mysig stad. Vid torget intog vi en härlig skaldjurslunch på restaurang Aristides restaurantearistides.com. Eftersom vi väntar barnbarn så köpte vi handrullade cigarrer.

Banana Experience
Vår guide Ana
Torget i Garachico
Cigarr inköp av morfar
Lunch på restaurang Aristides

Teide

Ett besök på Teide var ett måste och vi hade tur för det har varit stängt flera veckor pga snö och kyla. På väg ner gjorde vi ett stop i byn Vilaflor och åt lunch. Det blev grillad ost och Ropa Vieja som betyder gamla kläder. Kanarieöarnas motsvarighet till vår pyttipanna. Mycket gott och i denna var det kikärtor och kyckling. Så kapten Janne fick tips på ny maträtt. På kvällen åkte vi in till Santa Cruz för att fira Helena. Supertrevligt och gott. Men på natten blev vi magsjuka. Blev liggande i två dagar.

Kabinbanan till Teide
Helena älskar snö
Janne på Teide
Teide
Utsikt från Teide
Torget i Vilaflor
Lunch gamla kläder
Masca
Masca
Utsikt från Masca
Janne i Masca

Masca

Vi hade åkt igenom Masca och tyckte inte det var mycket att se. Så vi beslöt att åka dit igen. Vi måste ha missat något. Alla pratade om denna vackra by. Vi hade verkligen missat det var en mysig liten by med härlig utsikt. Tyvärr blåste det så vi bestämde oss för att åka ner till Vilaflore för att fika. På kvällen blev det middag med våra nya vänner från Sverige Peter o Paola ombord på Luna Quatro.

Efter härliga dagar lämnade vi Teneriffa för att ta oss ner till El Hierro via La Gomera 1 natt.

Masca
Peter Paula och Maximilian
Janne Masca
Helena i Masca
Translate »