När vi vaknar var det 9 grader. Friskt men vi fick fina vindar och storen åker upp med prevent. Qvarnström visar oss hur man kan jobba med kicken. Solen kommer fram och det blir 15 grader under dagen. Så nu är det sjöställ och mössa igen.
Nu seglar vi ner längst kusten och ska gå till Vila Real de Santo Antònio. Staden ligger vid floden Guadiana. Som är gränsen mellan Portugal och Spanien. Vi skulle komma in i hamnen innan tidvattnet vände. Men eftersom vi hade haft bra vindar kommer vi in lite förtidigt. Hamnen ligger så att floden strömmar igenom. Men vi tycker inte att det ser så strömt ut. Vi ropar upp VHF och det ska komma personal och ta emot oss. Tur är väl det. Vi får första platsen på ytterbryggan. Janne beslutar sig för att gå in med fören men strömmen tar tag i Emma så vi gör en piruett och snabbt får vi ändra fendrar och linor. Ojoj men det gick bra.

Vi tog en promenad för att handla lite bröd och mjölk. Hittade en järnaffär där det fanns tampar och espressokokare.

Nästa dag fick vi vänta in strömmen så vi lämnade vid 11 tiden. Skulle inte segla så långt ner bara till Mazagôn. Vi fick plattläns (vinden kommer bakifrån) och för första gången har vi använt spirbom med Emma. Låter säker konstigt men som inte alla vet har vi inte ägt någon segelbåt tidigare och kan inte segla. Janne har endast seglat med vänner. Det var jättekul.

Mazagôn var en stor hamn med massor av plats. Vi får känslan av att det är en hamn under uppbyggnad. Izuca bjuder på öl och sen blir det middag. Vi är väldigt nöjda vi har seglat i 3 dagar utan stöd av motorn.
Vädret är fortfarande stökigt med höga vågor 4-5 m. Men här längst kusten har vi klarat oss bra. På morgonen när vi vaknar är det 4 grader. Vi slipper betala varför vet vi inte riktigt. Får en hyfsad segling och sol ner till Cádiz.

 

 

Translate »